Lyssna, läs, lär, le och lev! (om livet tillsammans med Flow)

Ett abrupt avslut av sommarvärmen innebar återgång till långkalsonger och vantar idag. Oönskat men inte oväntat. Hur som helst är det bra hundväder. Idag har vardagen rullat på ungefär som vanligt med privatträningar och kurs. Som alltid, i alla fall väldigt nära alltid, har det varit en givande dag tillsammans med trevliga människor, arbetsvilliga hundar och intressanta iakttagelser. Det är fint att få arbeta med sådant som engagerar en, oavsett om det är som yrke eller på hobbynivå. Jag var så pass inspirerad efter dagens arbete att jag kände mig i fin form för ett träningspass med lilla Flow. Unghunden Flow som inte är som någon annan hund jag haft. Somliga dagar är jag nära att sälja henne till tullverket direkt och andra dagars känns det bättre. Dagen idag var av den bättre sorten. Träningspasset gick som planerat, humöret var i topp hos oss både och plötsligt glimtade det till. En kort stund av samhörighet och flow och lyckan i vår gemensamma träning var total. Jag måste lära mig att bli bättre att ta vara på de stunderna, att njuta av ögonblicken. För de går så rasande fort förbi. Jag tänker just nu att det kanske finns en mening med detta. Kanske har ödet ett finger med i spelet och har placerat Flow hos mig av en anledning? En anledning till vidareutveckling och vidgning av vyerna. Jag funderar nämligen ganska ofta på någon form av vidareutbildning, en fördjupning inom något område med ämnet hund. Möjligen är den bästa utbildningen jag kan få just Flow. En utmaning av oanade mått där jag troligen kommer att utvecklas rejält under tiden. Om jag nu mäktar med hennes intensitet förstås. Jag tror att det är så jag ska se det, jag ska se Flow som en utmärkt utbildning och en stor chans till lärande. En riktigt bra utbildning inom ämnet hund.

Det är kanske på sin plats med ett förtydligande: Flow är inte på något sätt ett monster, hon är bara en mycket intensiv, livsglad och rätt krävande ung cocker. Förmodligen är det helt i sin ordning…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen