Make peace not war

Regnet piskar mot fönsterrutan i mörkret medan jag målar en vägg i grått och hör om Rysslands angrepp mot Ukraina på radion. Sannerligen en grå och uppgiven start på dagen men jag målar vidare. Det är väl så man får göra medan världen är upp och ner tänker jag, fortsätta med det man påbörjat, sträva framåt och ställa hoppet till att goda gärningar och snälla människor ändå segrar till sist. Make peace not war.

Vi har sett finalen i på spåret på tv. Oväntat nöjd konstaterar jag att jag kunde svaret på flera frågor i finalomgången och till och med gissade rätt på en resa på höga poäng. Betoningen bör ändå ligga på gissade för det är det jag gör hemma i soffan, jag gissar vitt och brett och chanser utan att veta och när jag har rätt hurrar jag åt mig själv fast jag vet att jag innerst inne hade tre gissningar till på min lista som alla var fel. Fast just det behöver jag ju inte erkänna för någon där jag sitter hemma i soffan. Det är ett skönt utgångsläge på något sätt. Liksom lite lättare att slå ur underläge. Värre är de såklart att sitta i buren i tvsändning och svara rätt och riktigt utan att drabbas av alltför mycket fiaskofruktan och prestationsångest. Jag undrar förresten varför det är så viktigt för många av oss (mig själv inräknad) att alltid prestera bra, helst bäst rent av.

Snart är det slut på det tillfälliga lugnet som råder i slottet. Imorgon kommer den nya spanielvalpen hem och det lär bli röja på köksgolvet och störd nattsömn en period. Lyra kommer att undra vad vi släpat hem, lad och några till kommer att älska henne och några andra kommer lite avvaktande att hålla sig undan. Jag har bestämt att det blir förken Vi som får ta rollen som Nanny den här gången, hon brukar vara bra på det och ehla hin är en härlig mix av mild uppfostrarna och leklust som passar väldigt fint tillsammans med en valp. Men hon har lite sämre inverkan faktiskt och passar inte helt bra tillsammans med truliga tonåringar, dem leder hon lätt in på vilsna vägar genom sin höga svans och något spända kroppshållning som bland annat talar om att taxar är monster och att man överlag bör passa sig ordentligt för hanhundar oavsett ras och att om man studsar det högsta man kan vid hundgårdsgrinden kan det hända att man kommer ut fortare. (vilket för övrigt aldrig har hänt men Vi fortsätter att hoppa och hoppas)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen