När man gapar över mycket…

En kronhjortshind betar tillsammans med en ung hjort i blåsten utanför. Jag tittar förgäves, med kikaren för säkerhets skull, för att få se en nyfödd kalv ligga någonstans i gräset. Det misslyckas, ingen kalv syns till och jag får hoppas på bättre lycka en annan kväll. Vildsvinkultingar ser jag desto fler av på dagarna, väldigt söta de med förstås men det är med blandade känslor jag tittar på dem. Jag vet ju hur fort de blir stora och hur fort de kan vända upp och ner på en trädgård. I slottets trädgård blommar för första gången jasminbusken vi planterade för flera år sedan. Den har sannerligen varit trög i starten och levt en tynande tillvaro fram till i år då den plötsligt satte fart och nu kom med blommor. Inte många men några blommor har busken i alla fall. Den nya fjärilsrabatten har jag lyckats hålla liv i än så länge, hinkvis med vatten har gått åt om dagarna men perennerna blommar tacksamt och fjärilarna flockas på dem så det arbetet kan det vara värt.

Jag har funderat lite över Flow idag igen, när jag fick en stund att tänka efter den intensiva helgen. Denna söta, smått galna lilla hund som sätter så mycket på ända och ständigt sätter mig på prov. Hon får våra övriga cockrar att framstå som små änglar och jag slåss någonstans mitt emellan uppgivenhet och jäklar anamma när det gäller träningen av henne. I tanken har jag redan sålt henne två gånger idag, och sedan köpt tillbaka henne igen. För det finns många fina sidor hos henne. Samtidigt som jag på allvar funderar på om jag tar mig vatten över huvudet när drömmer om framtida positiva träningsresultat med henne ser jag hennes inneboende kapacitet. Den bakom den lite mer hysteriska fasaden. Kanske kan det komma ut något riktigt bra ur detta? Kanske blir hon aldrig en hund att gå på prov med men som vi lite skämtsamt brukar säga så ”kan man ju alltid ha skiten att jaga med” och det kanske kan vara minst lika roligt som att gå på jaktprov? Eller så kanske hon kan bli grunden till en för mig ny gren inom hund, som vägglusletare eller barkborrehund? Jag funderar.Utmanande att träna henne är det utan tvekan hur som helst, och en utmaning var väl ungefär vad jag önskade mig. Fast kanske en lite enklare och mer lagom sådan….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen