Oh happy days!

Slottsherren sitter i clubfåtöljen i puben med en valp i knät och den andra vid fötterna. De ser ut att trivas allihop. Efter det våldsamma energiutbrottet valparna ägnade förmiddagen till verkar de mer eller mindre utslagna nu på kvällen. Skönt tycker jag som umgåtts med deras energi större delen av dagen. Att ha två valpar på väg att bli unghundar är precis som det låter. Två. Två av allting, två som är hungriga, två som är kissnödiga, två som brottas och två som hittar på hyss. Men det är också två som har sällskap av varandra och två som alltid har någon att leka med att leka. Det underlättar en hel del såklart och det är fint att se dem tillsammans. Jag tror fröken Vi är nöjd med för istället för att vara supernanny på nästan heltid fick hon gå med mig ut på träning och har inte behövt passa ungar på hela dagen. Med glada hoppsasteg skuttade hon glatt intill mig på väg mot träningsmarken tills jag tog på henne koppel och styrde upp entusiasmen en smula. På fältet tränade vi sedan lite tecken och signaler med fokus på stopp och ”bakåtut”. Förutom henne inledande envishet och övertygelse om att vänster var bakåt eller åtminstone höger så gick träningspasset riktigt fint. Egentligen skulle hon väl haft vilodag mellan jaktdagarna men en oväntad lucka mitt på dagen tillsammans med solsken övertygade mig ändå om förträffligheten med ett träningspass och Vi var inte sen med att hänga på. Det gäller att ta stunderna när de kommer tänker jag och vila får vi förmodligen göra alldeles tillräckligt när vintertiden träder in om en knapp månad. Då det svarta mörkret och dess begränsningar breder ut sig över oss. Fram till dess ska jag försöka ha vett på att ta vara på ljuset så mycket det bara är möjligt.

Fyra fina kursdeltagare en i solnedgången en av septembers vackra kvällar.

Jag har gjort mitt bästa för att krama det sista ur september idag med. Fabulous September! Denna fantastiskt fina månad med sina sprakande färger och klara luft som bjuder in till uteliv och naturupplevelser utöver det vanliga. Dagen idag inleddes med lätt regn och avslutades på samma sätt men mitt på dagen var det riktigt fint. Hundarna promenerades och tränades i omgångar och valparna roade sig med äventyr på gräsmattan. I morgon tar oktober vid och på riktigt oktobervis inleds månaden med regn och rusk i mängd lagom till fasanpremiären. Jag lär få tillfälle att pröva mina nya regnbyxor igen och fortsätta utvärderingen av Gore tex eventuella oövervinnlighet. Fasanpremiären för vår del får vänta till den femte i nästa vecka och då hoppas vi oktober regnat ur sig det värsta och att regnbyxorna klarat utvärderingen.

1 reaktion på ”Oh happy days!”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen