Så mycket mer än ett hundtäcke

Igår kväll användes mörkret till att packa ulltäcken. Vadmalstäcken som levererades från syatelje’n för några dagar sedan ligger nu färdigvikta omslagna av ett brett band med grovt papper runt. Jag är nöjd, det ser prydligt när äpplelådshyllorna i butiken fylls med de täckena i pappersomslag. Det känns roligt att kunna erbjuda en egendesignad produkt med ett genomtänkt helhetstänk vad det gäller hundhälsa, funktion, miljö och arbetsförhållande. Och det känns faktiskt som vi lyckats hela vägen.  Ull är det oslagbart bästa materialet för att hålla hundarna varma och torra. Med ullen får hunden ett täcke som andas, som värmer även när det är fuktigt och som dessutom hindrar dålig lukt. Täckena sys av dubbel vadmal med extra lång rygglängd för att gå ner över korset och svansen ordentligt. Det finns inga plastspännen eller knappar som kan skava eller klämma på våra täcken, det gör också att täcken går fort att ta av och på och det går lätt att stoppa ner dem i ryggfickan på träningsvästen eller i gamebagen så man kan ha dem med under kalla jakt och träningsdagar. Vadmalen som täckena sys av tillverkas av återvunnen ull. Återvunnen ull används för att värna om miljön. Vid tillverkningen av ylletyget till täckena finns hårda krav på användandet av material, färgämnen och andra kemikalier. Vadmalen lab-testas också för att se att det inte innehåller några skadliga kemikalier. Det känns riktigt och rätt.

Sömnaden av täckena sker på Tråd och Trade i Göteborg, ett arbetsintegrerande socialt företag som erbjuder kompletta sömnadslösningar för företag. Tråd & Trade syr på beställning samtidigt som de ger språkträning åt nyanlända. Företaget är en del av regionens hållbara utveckling och de erbjuder professionell sömnad där andra företag får lokalproducerade varor och där personer som invandrat till Sverige får möta den svenska arbetsmarknaden. Företaget tar tillvara på de kompetenser och kunskaper som varje person har.

För oss känns detta rätt hela vägen och vi är glada att kunna erbjuda Kopparhults enkla, funktionella, svensktillverkade ulltäcken. Ulltäcken som är så mycket mer än ett täcke. De är drömmen om att följa sitt hjärta, om att göra det man tror på, om att vara med och påverka om kunna erbjuda en produkt som gör gott på många håll. Ett täcke som värmer och skyddar våra arbetande hundar. Täckena finns i storlekar som passar allt från liten jaktcocker till stor retriever och de finns i flera olika färger. På sikt kommer täckena att läggas ut i webshopen fram till dess finns de tillgängliga i den fysiska butiken här hemma. Det går också bra att beställa ett täcke genom att skicka ett mail.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen