Time flies..

Det smattrar gott på den nya laptopens tangentbord när jag skriver. En investering i en ny dator behövdes vid årsskiftet då den gamla blev allt segare. Det är också en fördel att kunna se bokstäverna på tangenterna vilket jag inte gjorde på den gamla då jag faktiskt lyckats slita ut flera av bokstäverna. Jag kunde fortsatt skriva q,z,ö, och x och några till men det blir inte så mycket sammanhängande text med enbart de bokstäverna. Det senaste dagarna har det varit fullt upp så jag har inte hunnit skriva alls, mer än de mest nödvändiga administrativa sakerna. Jag gillar det inte, när jag inte riktigt hinner med det jag trivs med att göra. Det blir nödvändigt att jag ser över mina prioriteringar igen och får loss lite tid i flödet för skrivandet.

Vi har vacker vinter igen med alldeles lagom kallt och i natt var det blodmåne. Jag såg inte mycket av blodmånen denna gången men väl ljuset av fullmånen. Det är häftigt med naturfenomen och månsken som lyser upp så inte ens vinternätterna blir mörka. En bra natt för vildsvinsjakt tänker jag. Hoppas några ambitiösa jägare tänkte samma och orkade ut i kylan i natt. Vildgrisarna börjar nämligen bli ett allt mer tilltagande bekymmer här och jakten på dem är komplicerad. Deras fortplantning däremot verkar inte komplicerad alls, mängder av nya kultingar föds i en smått rasande takt.
I lördags var det dags för en av elitgruppernas träning igen. I fint vinterväder körde vi först en walked up bakom spaniel och sedan en drive där utmaningen på efterföljande apportering var terräng och åtlydnad på stopp på avstånd bland annat. Kul, utmanande och halt på det isiga berget. Det bästa med lördagen var trots det trevliga kurstillfället att jag märkte att Mers blinkreflex på vänsterögat börjat fungera igen. Nu ser det hoppfullt ut med framtidens jakter för mig och min bruna. Efter att ha varit halvsides ansiktsförlamad sedan slutet av oktobers ses nu alltså en tydlig förbättring. Han är fortfarande sned i munnen men ögat hänger med och det känns såklart alldeles väldigt jättebra!

På morgonen är hon så go. Hon kryper nära och vill villa pannan mot min kind. Jag undrar om det är hennes sätt att ladda mig med kärlek och förståelse för alla upptåg och allt jäkelskap hon tänker underhålla mig med senare under dagen?

Nu laddar jag som bäst för måndagens båda kurser samtidigt som jag löpande prickar av anmälningar till 2019 års sommarcamp tillsammans med Trond, Aase och Oliver. Intresset har varit stort och campen är i det närmaste fulltecknad. För er som inte kommit med som önskat så finns det en reservlista att anmäla sig till. Det är ju trots allt långt till augusti och mycket kan hända med anmälningarna innan dess, så det kan absolut vara anledning att sätta upp sig som reserv om man vill få chansen att vara med. Det blir ytterligare möjlighet till träning för en gästinstruktör som besöker oss i sommar också. Då blir det inte ett helt läger men endagarskurser på olika nivå då Tomi Sarkkinen kommer och håller kurs på Kopparhult den 14 – 18 juni. Inom kort lägger jag ut kursdagarnas nivåer, datum och kostnad på hemsidan. Vi har själva tränat för Tomi vid ett flertal tillfällen och tyckt det varit riktigt bra och givande.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen