Jag bakar sådana. Mellan varven av hundträningar. Därför att jag tycker det är roligt att baka och har svårt att släppa bakningen sedan cafetiden. Dessutom är det kul att kunna bjuda på hembakade småkakor efter hundträningarna. Att samlas över ett avslutande samtal, en kopp te eller kaffe och några hembakade kakor är inte fel. Jag bakar kakorna med en djupare tanke med. Den om att göra något som påverkar världen lite grand, om än i mycket liten omfattning. Kakorna bakas av mjöl malet av ekologiskt odlat kulturspannmål. Gamla vetesorter som funnits länge men som fått ge vika för mer snabbväxande och högproducerande sorter. Mjölet mals i små hantverkskvarnar som genomsyras av tanken om småskalighet, närodlat och ekologiskt. I kakorna är det äkta svenskt smör också, från välmående betande kor och ekologiskt odlat socker, gärna råsocker när det passar. Lite oraffinerat salt får plats i några av recepten med och vaniljsocker, nötter och kakao av hög kvalitet. Fast en småkaka blir väl egentligen aldrig nyttig hur fina råvaror jag än använder? Trots det behöver väl de allra flesta av oss unna sig något gott emellanåt, en form av livskvalitet, och då känns en bra bakad småkaka väldigt mycket bättre än en industriproducerad chokladbit. Det tycker i alla fall jag tänker jag medan jag bakar vidare och drömmer lite om att en dag starta bageri med en tydlig småkaksnisch. Vem vet vad framtiden bär i sitt sköte? Men först blir det hundträning.
Åhhh, det finns ingen godare belöning efter en träning än dina FANTASTISKA småkakor, de smakar verkligen äkta!! En sån omtanke om oss elever – HURRA