Smakar det så kostar det..

I går skrev jag om planering och struktur. Det spårade ur med en gång med tidsprioriteringen då de inneboende små grå gett oss massor av extra arbete. Glada över vårt nya isolerade köksgolv och täta utlopp till köksavloppet som satte stopp för mössen motorväg in inser vi nu att de istället har skaffat en alternativ väg. Inte helt oväntat kanske då möss inte direkt är de som ger sig i första taget. Så istället för att ha dem i köksskåpet och möjligen några på vinden har vi dem istället i våra byrålådor vid sängen! Jag tror dessutom att de bott där ett tag utan att vi lagt märke till det. Muspiss och lortar överallt bland kläderna, och i min översta låda där jag förvarar en del halstabletter och näsdukar bland underkläderna har de gått ”all in” och hamstrat halstabletter och gömt dem i strumpor och annat. Jag funderar över hur många gånger mössen har sprungit över oss på täckena när vi har sovit? Det är väl priset man får betala för att bo i ett vackert gammalt slott förmodar jag. Ett par byrålådor fyllda med mängder av mjukt bomaterial och goda halstabletter slog nog diskbänksskåpet med råge är jag rädd. Nu sanerar vi, fångar mössen i fällor och tvättmaskinen går varm medan tvätt hänger överallt i slottet. Samtidigt för vi passat på att rensa ut ordentligt i klädförrådet. Det är det enda positiva med musinvasionen för det hade förmodligen inte blivit gjort annars.

Jag har funderat vidare på målbilder och fokus idag, på de höga synliga fjällen och önskningarna som jag ska ta till handling. Vi tog en tur till metropolen Vara på västgötska ”slätta” för att hämta hundfoder och lite till hos grossisten och uträtta några småärenden. Och visst fanns det lite inspiration att hämta i Vara med, några små frön till tankar som jag funderade över i bilen hem och ett par tips som jag fann angående det där att jobba hemifrån oh behålla fokus. Ett tips tror jag att jag ska ta till mig direkt. Det var att inte läsa inkommande mail förrän man har tid att svara på dem. För att inte känna stress och splittring över att veta att de ligger där och väntar obesvarade och dessutom med risk att bli bortglömda när tiden går. Om man istället bestämmer sig för att kolla mailen på morgonen eller eftermiddagen, eller både och, och avsätter en halvtimmes tid för att läsa man inkommande post och svara direkt så får man bättre koll. Och mindre splittring. Smart tänkte jag och ett tydligt steg i riktning mot den strukturen jag önskar mer av. Så nu har jag plockat bort mailen ur mobilen. Appen åkte i papperskorgen. Det får räcka med mailkoll inklusive svar på datorn på morgonen. Punkt.

Hundarna ska få rejäla ben att gnaga på ikväll. En hel låda köptes in på ”slätta”. Det blir fredagsmys och lite fest ikväll medan vi ser ”På spåret” och äter något gott (dock inte ben). Viss av intrycken från intervjun med Petter Stordalen blev jag tydligt medveten om vitsen med fest för personalen ganska ofta och regelbundet. Fester som får kosta rejält med pengar men som ger ännu mer tillbaka. Stordalen pratade om värdet utanför det ekonomiska, och vitsen av att medarbetare trivs och känner sig delaktiga och hur allt betalar sig flera gånger om tack vare trivseln, de gemensamt uppsatta målen och minimal sjukskrivning. Det blir lätt så när man trivs med sitt arbete och sina arbetskamrater förstår jag. När man är ett gott team. Jag hakar på Stordalen trenden tänkte jag, och serverar köttben till flocken på fredagkvällarna. Slottsherren får en god öl. Det kan inte slå fel!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5865
Rulla till toppen